5 november 2020 - Online Inspiratiesessies De Groene vrijwilliger

Je bent van harte uitgenodigd voor de Online Inspiratiesessies De Groene Vrijwilliger op 19 en 26 november 2020. Deze bijeenkomsten in Teams brengen je lezingen en workshops over vrijwilligerswerk en online ontmoetingen met collega’s. 

Thema’s van de sessies zijn Vernieuwen, Samenwerken en Faciliteren.  We starten op 19 november met lezingen en workshops over nieuwe en vernieuwende (vrijwilligers)initiatieven. Groene trainees vertellen over hun ervaring met het werken met groene organisaties. In de workshops bedenk je zelf hoe je jongeren betrekt of korte klussen organiseert voor de ‘pop-up vrijwilliger’.

De tweede sessie op 26 november staat in het teken van samenwerken. Deelnemers krijgen de eerste resultaten van de nieuwe provinciale actieplannen. Een workshop ‘samenwerken met energie’ geeft inzicht in de warme en koude kant van samenwerken en waar het in de praktijk kan vastlopen. Met het NOV organiseren we een brainstorm over het Jaar van de Vrijwillige Inzet 2021: hoe maken we er samen een succes van?

In 2021 gaat het programma verder met lezingen en workshops rond het faciliteren van vrijwilligerswerk. Veilig werken staat centraal bij de lezing over Houding en gedrag van vrijwilligers ten opzichte van de Arbowet. Een workshop over groepsdynamiek in vrijwilligerswerk geeft inzicht in jouw rol voor een groep.

Aanmelden voor de lezingen en de workshops kan nu via De Groene Academie. Meer weten? Meld je nu aan via www.degroeneacademie.nl

Dit jaarlijkse evenement is een initiatief van het programmateam De Groene Vrijwilligers, te weten: IVN, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de provincies en het ministerie van LNV.