Landelijke inspiratiesessies

Online Inspiratiesessie De Groene Vrijwilliger

Op 2 juni 2022 vond de Online Inspiratiesessie De Groene Vrijwilliger plaats voor vrijwilligerscoördinatoren en beleidsmedewerkers van groene organisaties en provincies. Deelnemers van verschillende organisaties leerden samen en wisselden kennis uit.
 

Lezingen

Annemieke Biemond, voorzitter van AGORA, de Landelijke Beroepsvereniging Coördinatoren Vrijwilligerswerk, nam de deelnemers mee in een lezing over het ontstaan van vrijwillige inzet in Nederland, de opkomst van de professionele coördinatie ervan en trends en ontwikkelingen richting toekomst. De presentatie vind je hier.

Aleid van der Kolk van Agriholland gaf een sneak preview van het Digitale Werkdagformulier, waarmee herstellers eenvoudig al hun arbo-zaken kunnen regelen. De presentatie vind je hier.
 

Workshops

Blauwe workshop: Jongeren betrekken via de Kennisspecial Veldbiologie

SoortenNL biedt jongeren een Kennisspecial Veldbiologie en trekt daarmee een nieuw publiek. Niet alleen leren de jongeren over verschillende soorten, maar ook ervaren ze het groene vrijwilligerswerk in het veld. Ineke Radstaat van de Vlinderstichting laat de successen zien en vraagt ons: is dit een kans voor andere groene organisaties? De presentatie vind je hier.
 

Oranje Workshop: Tips en tricks: Hoe ontwerp je een succesvolle cursus, lezing of instructie?

Maarten Dirks is adviseur bij ‘Digital Learning Agency’ RMMBR. Hij adviseert dagelijks bedrijven over leeroplossingen en deelt graag zijn tips en trics voor de groene vrijwilligers. Hoe ontwerp je een succesvolle cursus of geef je een goeie lezing of instructie? De presentatie vind je hier.
 

Groene workshop: Postcodeloterij project: Groene Vrijwilligers een Gouden investering

Groene vrijwilligers weten wat hun eigen groene omgeving nodig heeft en nemen soms het initiatief. Bijvoorbeeld door een bijenlint aan te leggen, bij een gemeenten in gesprek te gaan of de natuur te verdedigen bij de aanleg van een bedrijventerrein. Via de Omgevingswet verruimen die mogelijkheden en wij willen ze daar bij helpen. De Postcodeloterij maakt dit nu mogelijk. Denk met ons mee: Wat hebben jouw vrijwilligers nodig? Hoe kunnen ze elkaar helpen? De presentatie vind je hier.
 

De Inspiratiesessie is een initiatief van LandschappenNL, Natuurmonumenten, SoortenNL en IVN Natuureducatie.