Landelijke Inspiratiebijeenkomst Groene Vrijwilligers

Lezingen en workshops De Groene Vrijwilliger 2020 over Vernieuwen drukbezocht 

Op 19 november bezochten 45 collega’s die met vrijwilligers werken de Inspiratiesessie De Groene Vrijwilliger. Deelnemers dachten actief mee tijdens de lezingen en workshops over Vernieuwen. Dit jaarlijkse evenement is een initiatief van het programmateam De Groene Vrijwilligers: IVN, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de provincies en het ministerie van LNV.

Groen Traineeship: Wat jongeren beweegt. 
Wanne Roetemeijer en Florian Stuivenberg vertelden over het Groene Traineeship. Na anderhalf jaar bijzondere projecten met 200 Groene Trainees legden ze uit wat jongeren beweegt. 
Download de presentatie

Schone rivieren: Omslag naar digitaal werken in coronatijd. 
Bas van Lith van project Schone rivieren kreeg natuurlijk ook te maken met de beperkingen in coronatijd. Het team bedacht een digitale oplossing. Zie ook het filmpje of download de presentatie. 

De Vrijwilligersjourney: 
Bram Heijnen en Jeroen van der Heijden namen ons terug naar de vrijwilligersjourney. Hoe verleidt je een nieuwe vrijwilliger tot de volgende stap? 
Download de presentatie

De Groene academie:
Masja Gielstra van IVN maakte de Groene Academie geschikt voor korte klussen en projecten. Hoe kun jij pop-up-vrijwilligers werven via deze cursuswebsite? 
Download de presentatie

Nature Impact Days met jongeren
Marije van der Kruk van IVN / De Groene Motor vertelde over het jongerenproject Nature Impact Days in Zuid-Holland. Groene trainees organiseerden natuurwerkdagen naar jongeren en maakten een overstap naar een digitale oplossing. Wat zijn de lessen die zijn geleerd? En hoe pas je dat toe in jouw werk?
Download de presentatie. 

Korte klussen voor pop-up vrijwilligers
Hendrik Jan Overmeer van Deedmob trekt met hun platforms voor vrijwilligersprojecten vele nieuwe doelgroepen naar zich toe. Hij leidde ons in de wereld van de pop-up-vrijwilligers. Wat kun jij doen voor projectvrijwilligers? Hoe verleidt je deze mensen?
Download de presentatie. 


Drukbezochte Inspiratiedag Groene Vrijwilligers 2019

85 collega’s van groene organisaties en provincies deelden dinsdag 26 november hun ervaringen in het werken met vrijwilligers in natuur en landschap, tijdens de landelijke Inspiratiemiddag Groene Vrijwilligers. Het Watermuseum Arnhem gaf een bijzonder decor voor een middag vol pitches, workshops en ontmoetingen met professionals uit het hele land. De Inspiratiemiddag werd aangeboden door het programmateam de Groene Vrijwilliger, dat zorg draagt voor de uitvoering van actieplan de Groene Vrijwilliger.

Landelijke inspiratiebijeenkomst 2018

Op donderdag 7 juni 2018 vond de inspiratiebijeenkomst ‘Groene Vrijwilligers: van praten naar doen’ plaats. Download hier het pdf-bestand met alle presentaties.

Websites van de pitches
Groen aan de buurt
Schone rivieren
Betrekken bij Groen
Communities bij Natuurmonumenten (rapport)
Buitenkracht
Leer je Groen (alleen met inloggegevens te gebruiken)
Bewonersinitiatief Boomgaarden
Citizen Science: Sander Turnhout (SoortenNL) (powerpoint, zie hierboven)
Project met Geocachers en vluchtelingen: Gerdien Bos (Vlinderstichting)
Natuurouders: Ilja Beudel (IVN)